Kategoriat
Ääni

Valmiita miksauksia muutamista biiseistä

Muutama kappale elokuvan Anni ääniraidalta. Biisit on kirjoittanut, esittänyt ja tuottanut Simo Salo, ja esittelen nämä tässä miksausdemoina puolestani. Biisejä ei ole erityisesti masteroitu.

Kategoriat
Elokuva

Kokopitkän indie-elokuvan äänisuunnittelija

https://www.youtube.com/watch?v=30XJhUVNIio

Toimin äänisuunnittelijana indie-elokuvatuotannoss Anni. Tein lisäksi äänityksiä, foley-efektit ja miksasin elokuvan ääniraidan. Elokuvan on ohjannut Jussi Einola ja tuottanut Joonas Einola.

Elokuvamiksauksen lisäksi miksasin ja masteroin elokuvan musiikin ja loin muutamia alkuperäisiä musiikkikappaleita käyttäen materiaalia elokuvan säveltäjältä (Simo Salo).

Anni hyödyntää sampleja ja lähdemateriaalia Freesound.org tuottajilta, jotka on listattu alla.

Kategoriat
Elokuva

Äänitöitä indie-elokuvaan

Mixing a Live Gospel BandMuutos on perinteinen kristillinen indie-elokuva, johon otin osaa jonkin aikaa – kaikkein eniten lopputuotannossa. Toimin äänittäjänä muutamissa kohtauksissa, loin muutamia ambienssimusiikkipätkiä ja toimin äänisuunnittelijana.

Kategoriat
Elokuva

Musiikki lyhytelokuvaan

Video esittelee yhden kohtauksen lyhytelokuvasta ’Astronautti’, jonka on ohjannut Topias Parkkonen. Soittimessa on koko soundtrack, joka koostuus viidestä kappaleesta.

Ensimmäiset neljä kappaletta sitoo toisiinsa matalataajuuksinen ääni. Kun päähenkilö vapautuu lapsuuden traumastaan päätöskohtauksessa niin ääni lopettaa hänen vainoamisensa, ja elämä voi alkaa.

Melodiat ja muu materiaali äänitettin erilaisista analogisyntetisaattoreista suoraan ääniohjelmistoon juurikaan ilman harjoituksia tai sävellystyötä. Äänityksen aikana elokuva pyöri näkyvillä ja kohtauksien tunteet ja tarina muuntui intuitiivesti musiikiksi.

Työskentelytapa ei mahdollistanut midi-sekcenssointia ja mitään erityistä tempoa ei oltu asetettu. Äänileikkausvaiheessa äänitykset leikattiin ja prosessoitin sopimaan paremmin elokuvan tapahtumiin. Työtapa oli nopea, herkkä ja intuitiivinen ja tulos elävä ja sopiva.

Kategoriat
Ääni

Live-musiikkiesityksen äänitys ja miksaus

Näyte on Muutos-bändin kolmen kappaleen setistä toinen. Muutos esiintyi Gospel Savo -tapahtumassa 2009. Rummut olivat sähköiset, ja niiden äänen sai vain kahdella kanavalla. Muut soittimet on äänitetty erikseen.