Kategoriat
Taide

Soiva kaupunki

Ääni-installaatio, jossa roskasta tehdään soitin ja musiikkia.

Soiva kaupunki on vuorovaikutteinen ääni-installaatio. Teoksessa teollisesta metallikrääsästä ja -roskasta tehdään soittimia hyödyntäen kontaktimikrofoneja. Kaupungissa on piilossa musiikkia ja ääntä, jonka teos paljastaa ja tuo esille. Äänitys on vuoden 2002 installaatiosta.

Esineet kerätään intuitiivisesti ja improvisoidusti saman päivän aikana ja ripustetaan vaijereille, jotta ne roikkuisivat vapaasti. Mikrofonit kiinnitetään esineisiin ja niiden ulostulo ohjataan efektiprosessoreihin, jotka luovat äänistä jatkuvan ambient-kollaasin. Osallistujat soittavat esineitä niitä naputellen ja käsitellen ja tutustuvat siten henkilökohtaisesti kaupungin mykkiin salaisuuksiin.

Näyttelyt:
2002 Lahden taidelauantai
2007 Olohuone, Turku

Kirjoittanut Janne Särkelä

Sanara Creations is the professional dimension of sound designer, producer and artist Sarana / Janne Särkelä.

Tools: Logic, Cubase , Pro Tools, Photoshop, Illustrator, GIMP, Final Cut, Premiere, Max/MSP/Jitter, Plogue Bidule, Flash/AS, CSS, HTML, PHP, Javascript, jQuery, OSX/Win/Linux, Arduino, Processing, Captivate, Storyline.

Janne resides in Helsinki, Finland at the moment, and works at Digital Lessons Finland as the Senior Technical Developer.